Zet ik de auto op de zaak of hou ik hem liever privé?

Zet ik de auto op de zaak of hou ik hem liever privé?

De vraag wat voordeliger is, de auto op de zaak rijden of privé, is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit is onder meer afhankelijk van de hoogte van de afschrijvingen, onderhoudskosten, de verzekeringskosten, de motorrijtuigenbelasting, eventuele financieringskosten, de CO2-uitstoot van de auto, het aantal in een jaar te rijden privé- en zakelijke kilometers en de btw-gevolgen.

De fiscale spelregels voor de bijtelling privé­gebruik auto zijn afhankelijk van uw onder­nemingsvorm: bent u directeur-grootaan­deelhouder (dga) en opereert u vanuit een bv, dan wordt u voor het privégebruik auto belast in de loonbelasting. Bent u echter een ondernemer die opereert vanuit een eenmanszaak, vof of maatschap, dan wordt u voor het privégebruik auto belast in de inkomstenbelasting.

Wij kunnen u ondersteunen bij het maken van de keuze. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze startersdesk op telefoonnummer 0161 – 43 1599 of startersdesk@accountenzbreda.nl. Vraag naar Bart van Gestel of Martijn Akkermans, zij helpen u graag verder.

Gratis startersspreekuur

Gratis startersspreekuur

Speciaal voor startende ondernemers hebben wij iedere woensdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur een gratis startersspreekuur. U kunt hier geheel vrijblijvend met ons van gedachten wisselen over boekhoudkundige en belastingzaken die bij het starten van een onderneming aan bod komen. Hierbij valt te denken aan:

  • het ondernemingsplan;
  • de meest gunstige rechtsvorm voor uw onderneming;
  •  de mogelijke belastingvoordelen (fiscale aftrekposten, vrijstellingen enz.);
  •  financierings- en kredietmogelijkheden;
  •  inrichting van de administratie.

 

De gesprekken duren maximaal 30 minuten en er zijn geen kosten aan verbonden. Iedere startende ondernemer is van harte welkom op het startersspreekuur.