• Accountenz, breda mmpb 2
  • kantoor accountenz, breda
  • Accountenz, breda bij de kerk
  • groepsfoto
  • kantoor accountenz, breda (2)

Vraag uw BTW over openstaande facturen tijdig terug !

Vraag uw BTW over openstaande facturen tijdig terug !

Openstaande factuur opeisbaar vóór 2017?

Vraag dan de BTW in de eerste BTW-aangifte van 2018 terug!

Als uw debiteuren niet op tijd betalen, kunt u btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Per 1 januari 2017 zijn de regels over het terugvragen van btw voor oninbare debiteuren gewijzigd. Deze wijziging heeft mogelijk ook gevolgen voor uw eerste btw-aangifte 2018 (januari of eerste kwartaal).

Beoordeel of u nog openstaande facturen heeft waarvoor de betalingstermijn vóór 2017 al verliep
U heeft vanaf 2017 recht op (gedeeltelijke) btw-teruggaaf als vaststaat dat de debiteur van uw klant zijn factuur niet (geheel) betaalt. Heeft de debiteur bovendien één jaar na afloop van de betalingstermijn de factuur niet betaald? Dan ontstaat op dat moment altijd recht op btw-teruggaaf. Dus ook als nog niet vaststaat dat de debiteur niet gaat betalen. Voor facturen die opeisbaar waren vóór 1 januari 2017 geldt echter overgangsrecht. Hiervoor begon de termijn van één jaar pas op

1 januari 2017. Dit betekent dat voor alle nu nog openstaande facturen die opeisbaar waren vóór

1 januari 2017, recht op btw-teruggaaf ontstaat op 1 januari 2018.

Als u de btw voor deze facturen niet eerder al kon terugvragen van de Belastingdienst, moet u deze terugvragen in uw eerste btw-aangifte 2018. Doet u dit later, dan kan de Belastingdienst de teruggaaf weigeren.

U vraagt de btw terug in uw gewone btw-aangifte
U hoeft hiervoor over het algemeen geen apart verzoek in te dienen. Voor sommige gevallen gelden andere regels. U moet dan bijvoorbeeld wel een apart verzoek indienen of u moet de btw al in een eerdere btw-aangifte terugvragen. Ik beoordeel dat graag voor u.

Heeft u vragen ?

Wij informeren en adviseren u graag over deze en andere gebieden. Dus heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen: neem gerust contact met ons op. Vraag naar één van onze van onze fiscalisten: Steven Heller of Marcel de Bree op het nummer 0161-431599. Uiteraard kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw relatiebeheerder.

U treft u ook meer informatie aan op onze website: www.accountenzbreda.nl.

 

 

Accountant inschakelen

Accountant inschakelen

U bespaart tijd, verhoogt uw omzet en voorkomt boetes. Uw boekhouding en jaarrekening uitbesteden aan een accountant is vaak voordeliger dan zelf doen en laten controleren.

Fiscaal advies inwinnen

Fiscaal advies inwinnen

U betaalt zo min mogelijk belasting en loopt geen fiscale risico´s. Het inwinnen van fiscaal advies levert in 4 van de 5 situaties financiële voordelen op.