• kantoor accountenz, breda boven
  • kantoor accountenz, breda

Themabijeenkomst: Belastingzaken voor verenigingen en stichtingen

Themabijeenkomst: Belastingzaken voor verenigingen en stichtingen

De Vrijwilligersacademie Breda organiseert maandag 11 december de themabijeenkomst: Belastingzaken voor verenigingen en stichtingen. Het doel van de bijeenkomst is om bestuurders van (sport-)verenigingen en stichtingen kennis te laten maken met de basis van belastingen en te informeren welke gevolgen dit heeft voor hun organisatie. De themabijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt verzorgd door Marcel de Bree van accountenz, breda. Hij is al belastingadviseur expert op dit gebied.

Klik hier voor de video

De Belastingdienst controleert

De Belastingdienst controleert met enige regelmaat verenigingen en stichtingen. Dan is het van belang dat alles op orde is. En als de zaken niet goed geregeld zijn, volgt soms een boete. Zonde van het geld en vaak te vermijden.

In deze themabijeenkomst wordt stilgestaan bij belastingzaken die bestuurders in de praktijk tegen kunnen komen bij hun vereniging of stichting. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vergoeding die vrijwilligers mogen ontvangen? Of met sponsorcontracten, is de vereniging of stichting dan btw-plichtig? Concurreert een sportvereniging of wijkcentrum met zijn horeca niet met de lokale middenstand? Van welke fiscale voordelen kunnen organisaties met een ANBI-status gebruik maken? En waar let de Belastingdienst allemaal op bij een controle. 

De avond bestaat uit een plenair gedeelte van (maximaal) anderhalf uur. Daarna is er de gelegenheid om eigen vragen voor te leggen aan Marcel de Bree van Accountenz Breda.

De themabijeenkomst vindt plaats bij Breda Actief, Heerbaan 100, Breda. Aanmelden is gratis en mogelijk via de website van de Vrijwilligersacademie Breda: www.vrijwilligersacademiebreda.nl.

Themabijeenkomst: Belastingzaken voor verenigingen en stichtingen