Startende ondernemers krijgen van Belastingdienst herinneringsbrief btw-aangifte

Startende ondernemers krijgen van Belastingdienst herinneringsbrief btw-aangifte

Veel startende ondernemers deden dit voorjaar de btw-aangifte en btw-betaling te laat. Daarom krijgen ondernemers die in 2014 zijn gestart en per kwartaal aangifte doen, vanaf 1 juli 2014 ieder tijdvak een herinneringsbrief van de Belastingdienst. Daarmee wil de fiscus voorkomen dat starters hun btw-aangiften te laat doen en een boete krijgen.

Bij de eerste kwartaalaangifte over 2014 bleek dat 15% van de startende ondernemers hun aangifte en betaling te laat doen. Bij bedrijven die al enkele jaren bestaan, waren er juist meer bedrijven op tijd met hun btw-aangifte.

Herinnering voor starters

Belastingdienst: ‘Bent u starter en doet u per kwartaal aangifte? Om u te helpen met het op tijd doen van de aangifte en de betaling, sturen wij u vanaf 1 juli 2014 ieder tijdvak een herinneringsbrief. U kunt zich ook aanmelden voor een sms-alert of bij de gebruikersinstellingen op het beveiligde gedeelte van onze internetsite instellen dat u een herinnering wilt krijgen via e-mail. Meer informatie over het op tijd doen van btw-aangifte vindt u op www.belastingdienst.nl/btwoptijd.’

Gratis startersavond 9 september a.s

Op dinsdag 9 september aanstaande organiseren wij wederom speciaal voor startende ondernemers een bijeenkomst met als  thema ”Mijn start”.

Onderneming starten

Onderneming starten

U vermijdt fiscale en financiële beginnersfouten en vergroot uw kans op succes. Gratis adviezen en gunstige startersvoorwaarden bezorgen u een goede start.