Nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor de relatiebijeenkomsten Levenstestament/Financiële planningen

Nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor de relatiebijeenkomsten Levenstestament/Financiële planningen

De toekomst is onzeker; maar wij kunnen u voorbereiden op wat gaat komen. Met een financiële planning en een levenstestament kunt u voorbereidingen treffen voor uw bedrijf, oude dag of nalatenschap. Want wie regelt bijvoorbeeld alles conform uw wensen wanneer u dat zelf niet meer kunt?

Graag nodigen wij u uit om hierover te spreken. Van Gogh Notarissen & Adviseurs en accountenz, breda organiseren een viertal bijeenkomsten.

Ontdek wat u kunt doen voor een zorgeloze toekomst!

Levenstestament

door notaris Max Hoedeman

Wat er moet gebeuren na iemands overlijden is vaak al nauwkeurig geregeld in een testament. Maar wellicht heeft u ook weleens nagedacht over wat er gebeurt tijdens uw leven? Bijvoorbeeld wanneer u een zwaar ongeluk krijgt, ernstig ziek wordt of gaat dementeren. Wie regelt dán alles naar uw wensen? Denk aan uw verzorging, uw medische wensen, het beheer over uw vermogen, de voortzetting van uw bedrijf. Hiervoor is vaak niets geregeld! Het levenstestament biedt uitkomst. Lees hier meer over dit unieke concept.

De notaris zal zich tijdens de lezing richten op het actuele onderwerp 'Het levenstestament'. Want wat gebeurt er als u nog wel in leven bent, maar niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen? Wie regelt dan uw financiële en/of medische zaken? Kijk voor meer informatie ook eens op de pagina "Levenstestament" op deze site.

Veel mensen denken dat de echtgenoot of partner in dit soort situaties automatisch de zaken kan regelen, maar daar is in veel gevallen juridisch geen basis voor. Heeft u niets geregeld en bent u daar ook niet meer toe in staat, dan komt de kantonrechter in beeld. Voor sommige handelingen, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van een woning is dan de toestemming van de kantonrechter nodig. Om ervoor te zorgen dat het één en ander binnen de familie geregeld kan worden conform uw wensen of door een speciale vertrouwenspersoon, kan een levenstestament worden opgesteld. Tijdens deze lezing wordt u bijgepraat over welke regelingen en wensen opgenomen kunnen worden in een levenstestament.

Financiële planning

door gecertificeerd financieel planner en fiscalist Marcel de Bree

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar u moet er wél goed op zijn voorbereid. Financiële planning brengt uitkomst. Door middel van een persoonlijk financieel plan creëert u overzicht over wat u nodig heeft om uw wensen en ambities te realiseren.

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U brengt uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Ook weegt u uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Welke plannen heeft u als u stopt met werken? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Kunt u in de toekomst op dezelfde voet blijven voortleven als vandaag? In een persoonlijke financiële planning berekenen wij hoe uw financiële toekomst eruit ziet. Een goed persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u risico's te beheersen.

Marcel de Bree gaat tijdens de lezing in op vragen als:

- Hoe weet ik wanneer ik kan stoppen met werken?

- Hoe bepaal ik mijn toekomstige maandelijkse budget?

- Is het bijvoorbeeld interessant om de eigen woninglening af te lossen?

- Moet ik kiezen voor een lijfrente of box 3-sparen ,of toch gewoon sparen?

Iedere schets van uw financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een goed financieel plan houdt echter ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslagen. Dit gebeurt door meerdere scenario's door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico's zitten, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: u schept – desgewenst met deskundige hulp – een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Wat gebeurt er als....

- ... u arbeidsongeschikt raakt?

- ... uw kinderen gaan studeren?

- ... u met pensioen gaat?

- ... u overlijdt?

- ... u stokoud wordt?

Data

Donderdag 22 oktober 2015

Maandag 2 november 2015

Maandag 9 november 2015

Maandag 16 november 2015

Het programma ziet er op alle dagen als volgt uit:

15:45 uur: ontvangst

16:00 uur: presentatie Levenstestament

16:45 uur: pauze

16:55 uur: presentatie Financiële planning

17:30 uur: vragenronde

17:45 uur: aansluitende borrel

18:00 uur: einde

Locatie

accountenz, breda

Dorstseweg 14 4854 NB Bavel t 0161 43 15 99 f 0161 43 36 01

Kijk hier voor een routebeschrijving naar ons kantoor

Er is parkeergelegenheid direct bij het kantoor.

U bent welkom

Wij nodigen u van harte uit dit seminar bij te wonen en vernemen graag uiterlijk 15 oktober a.s. of u komt, en of uw partner of (mede)ondernemer meeneemt en naar welke datum u voorkeur uitgaat. Uiteraard is dit seminar voor u als gewaardeerde relatie geheel kosteloos. U kunt uw aanwezigheid doorgeven aan uw relatiebeheerder.