Nog enkele plaatsen beschikbaar bijeenkomst:De afschaffing van de VAR, wat nu?

Nog enkele plaatsen beschikbaar bijeenkomst:De afschaffing van de VAR, wat nu?

De afschaffing van de VAR, wat nu?

De praktische gevolgen in beeld, met concreet actieplan!

De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) wordt toch nog niet afgeschaft per 1 januari 2016 en blijft zelfs enkele maanden langer geldig. De invoering van Voorbeeldovereenkomsten (de vervanging van de VAR) is namelijk uitgesteld tot 1 april 2016.

Het was de bedoeling dat opdrachtgevers en opdrachtnemers vanaf 1 januari 2016 zouden gaan werken met door de Belastingdienst beoordeelde en goedgekeurde voorbeeldovereenkomsten. De VAR zou dan worden afgeschaft. Er zijn echter nog te veel onduidelijkheden en de consequenties van de afschaffing zijn niet compleet te overzien. Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil daarom de invoering van voorbeeldovereenkomsten uitstellen tot 1 april 2016. Opdrachtgevers en opdrachtnemers hebben tot dan de tijd om hun werkwijze aan te passen aan de werkwijze zoals die is opgenomen in een voorbeeld- of modelovereenkomst.

Moet ik nu actie ondernemen of niet ? En wat moet ik dan doen ?

De antwoorden op deze vragen, en meer, krijgt u bij onze relatiebijeenkomst over dit actuele en belangrijke onderwerp.

Maandag 23 november :"De afschaffing van de VAR, wat nu ?"

De VAR en het nieuwe systeem dat de opvolger wordt van de VAR, houden de gemoederen al geruime tijd bezig. Een zeer belangrijk item met grote risico's als niet de juiste maatregelen worden genomen.

We zullen ingaan op de achtergronden van de afschaffing van de VAR en de achterliggende regelgeving. Zoals u van ons gewend bent: concreet en met actiepunten. De onderwerpen zijn o.a.:

Wat is nu de stand van zaken ? Wat is een dienstbetrekking in de ogen van de Belastingdienst ? Waarom moet de VAR eigenlijk verdwijnen ? Moet ik nu andere overeenkomsten maken, en zo ja waar vind ik die ? Loop ik als opdrachtgever nu meer risico's ? Hoe voorkom ik naheffing van de Belastingdienst? Wat moet ik nu doen als opdrachtgever? En als opdrachtnemer ?

Benieuwd naar de antwoorden? 

Programma

Het programma zal er naar verwachting als volgt uitzien:

15:45 uur: ontvangst

16:00 uur: presentatie afschaffing VAR: hoe zit het nu ?

16:45 uur: pauze

17:00 uur: vervolg presentatie: de modelovereenkomst nader bekeken

17:30 uur: vragenronde

17:40 uur: aansluitende borrel

18:00 uur: einde

 

Locatie

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2

Oosterhout

Wordt later bekend gemaakt

U bent welkom

Wij nodigen u van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen en vernemen graag uiterlijk 19 november of u komt, en of u uw partner of compagnon meeneemt. Uiteraard is deze bijeenkomst geheel kosteloos. 

Kent u nog andere ondernemers die mogelijk ook interesse hebben om deze bijeenkomst bij te wonen? Nodig hen dan gerust uit !

Heeft u vragen ? Bel ons, op 0161-431599