• Accountenz, breda mmpb 2
  • kantoor accountenz, breda
  • kantoor accountenz, breda (2)
  • algemeen 18
  • algemeen 16

Nieuwe campagne bouwsector moet jong personeel aantrekken

Nieuwe campagne bouwsector moet jong personeel aantrekken

De bouw staat te springen om jonge vakmensen. “De komende vijf jaar willen we graag dat 40.000 jongeren kiezen voor de bouw”, zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. “De vooruitzichten zijn uitstekend: de economie draait op volle toeren. Er is een groeiende vraag naar woonruimte, terwijl er veel gebouwd en gerenoveerd wordt aan schoolgebouwen, zorgvastgoed en infrastructuur, in alle soorten en maten.”

“Een baan in de bouw is weer aantrekkelijk. Nu de crisis verdwenen is, kunnen we zelfs een werkgarantie geven: er is weer enorm veel te bouwen in Nederland. Dat is geen wens of voorspelling, maar een feit. Er is groei in het aantal nieuwbouwwoningen en het eind is nog lang niet in zicht. En er is nog wel meer te bouwen dan woningen”, aldus Verhagen.

Nieuwbouw van woningen leeft verder op

In totaal zijn er in het eerste kwartaal 14.361 nieuwe woningen gereed gemeld. Dit is bijna 40 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016. Het aantal gereedgemelde nieuwbouwwoningen nam daarmee voor het vierde kwartaal op rij toe. Ook het aantal bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen steeg met 43%.

Kansen in de bouw

Verhagen vervolgt: “Naast nieuwbouw is er ook veel aanpassing, onderhoud en renovatie nodig. Bijvoorbeeld door woningen aan te passen en daardoor geschikt te maken voor ouderen, die daardoor veel langer thuis kunnen blijven wonen. Nog zo’n 7 miljoen huizen en bij een miljoen kantoren, scholen en andere gebouwen moeten nog energiezuinig gemaakt worden. Ook in de infra is er nog genoeg werk, want nog duizenden bruggen, viaducten, wegen en ondergrondse leidingen moeten gerenoveerd of zelfs vervangen worden.”

500.000 Nieuwbouwwoningen

Er is volgens de voormalige politicus dringend grootschalige uitbreiding nodig van het aantal woningen en bijpassende infrastructuur. “De opgave is enorm, bijvoorbeeld in de woningbouw. Honderdduizenden mensen willen wonen in of dichtbij steden. We weten dat er in de hele Randstad nog een half miljoen woningen nodig is. Steden en omliggende gemeenten trekken honderdduizenden mensen aan, tot 2040 groeit het aantal huishoudens nog met een miljoen”, benadrukt Verhagen. “Ook groeit de mobiliteit. We gaan met steeds meer mensen op pad, in de auto, met de fiets, de trein, de bus. Onze bouw- en infrasector zorgt ervoor dat die infrastructuur bij de beste ter wereld blijft horen.”

Campagne: Je gaat het maken!

Bouwend Nederland doet een oproep aan de jeugd om te kiezen voor een baan in de bouw. Daarvoor is een campagne gestart om zoveel mogelijk jongeren te laten kiezen voor een baan in de bouw en infra: www.jegaathetmaken.nl

Accountant inschakelen

Accountant inschakelen

U bespaart tijd, verhoogt uw omzet en voorkomt boetes. Uw boekhouding en jaarrekening uitbesteden aan een accountant is vaak voordeliger dan zelf doen en laten controleren.