• kantoor accountenz, breda (3)
  • startersdesk accountenz breda

Kan ik starten uit een uitkeringssituatie?

Kan ik starten uit een uitkeringssituatie?

Indien u door omstandigheden langdurig arbeidsongeschikt bent geraakt, kunt u bij het starten van een onderneming ook op de nodige ondersteuning rekenen. Denk bijvoorbeeld aan het recht op een starters- of voorbereidingskrediet, vervoersvoorzieningen of vergoedingen voor bijvoorbeeld een voorleeshulp of tolk.

Dergelijke voorzieningen kun je het hele jaar door aanvragen bij het UWV. Voorwaarde is onder meer dat u een bijstands-, WIA-, WAO-, WAZ-, Wajong-, of ZW-uitkering heeft en dat de voorzieningen essentieel zijn voor het uitvoeren van uw werk. Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden.

 

Starten vanuit een WW-uitkering

Ontvangt nu een WW-uitkering en overweegt u om een onderneming te starten, maar bent  u bang om uw uitkering kwijt te raken? Dat hoeft niet. Het is namelijk mogelijk om met geheel of gedeeltelijk behoud van uw WW-uitkering een eigen bedrijf starten. Uw contactpersoon bij UWV, in de meeste gevallen is dat een werkcoach, kan u hier meer over vertellen en verder ondersteunen in dit traject. U dient dan wel een goed uitgewerkt en doordacht ondernemingsplan op te stellen.

 

Wilt u meer informatie hebben over bovenstaande situaties of heeft u hulp nodig bij het starten van een onderneming? Neem dan contact op met onze Startersdesk op nummer 0161 – 43 1599 en vraag naar Martijn Akkermans of Bart van Gestel. Wij zijn u graag van dienst.

Agenda