Horeca ziet omzet fors stijgen

Horeca ziet omzet fors stijgen

Horecabedrijven hebben hun omzet in de eerste maanden van dit jaar met bijna acht procent zien stijgen in vergelijking met een jaar eerder.

Vooral snackbars en ijssalons kenden een goed eerste kwartaal, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De toename is daarmee veel sterker dan in voorgaande kwartalen, toen de inkomsten van horecabedrijven nog niet half zo sterk groeiden. Over heel vorig jaar liep de omzet van hotels, cafés en restaurants slechts met een procent op. De stijging van dit jaar wordt veroorzaakt door het milde winterweer, aldus het CBS.

bron: Nu.nl

Binnen nu en 2 weken verschijnt de Horeca Scan

Bent u horeca-ondernemer ? Dan wilt u graag weten of u ongeveer op hetzelfde gemiddelde zit als uw branchegenoten. Gaat u te hard, of bent u te voorzichtig? Wat zijn uw kansen? Doe deze scan en u weet binnen enkele minuten of u op de goede weg zit. Voor meer informatie en advies, neem contact met ons op! Dankzij Branche in Zicht weten we alles tot in detail over úw positie in de horecabranche.

Wanneer u de scan maakt, krijgt u een beeld van de positie van uw onderneming ten opzichte van andere horeca-ondernemers. Een unieke vergelijking !

De volumes van de Nederlandse horecaondernemingen, van eetcafés en hotels tot discotheken, staat nog altijd onder druk. Dat komt onder meer doordat de financiële situatie van consumenten nog niet verbetert. Daarnaast zijn de inkoopprijzen van grondstoffen en energie veelal gestegen. Tegelijkertijd zier de horeca zich geconfronteerd met toenemende concurrentie van branche-vreemde aanbieders van horeca-actviteiten.

Voor meer actuele informatie bekijkt u geheel kosteloos de Trendwijzer Horeca

Trendwijzer Horeca klik hier