• Accountenz, breda mmpb 2
  • kantoor accountenz, breda
  • Accountenz, breda bij de kerk
  • groepsfoto
  • kantoor accountenz, breda (2)

Hoog of laag btw-recept voor uw kookworkshop?

Hoog of laag btw-recept voor uw kookworkshop?

Biedt u als horeca-ondernemer kooktrainingen aan? Van eenmalig kookworkshop tot cursussen die zich over meerdere weken uitstrekken? Hoeveel btw u in rekening moet brengen hangt af van het doel van de kookcursus.

Aanbod divers

Het aanbod van dit soort cursussen is zeer divers. Soms gaat het om een eenmalig gebeuren, zoals party koken, waarbij bijvoorbeeld een groep vrienden of collega’s uit eten gaat en de maaltijd samen mogen (helpen) bereiden. In andere gevallen gaat het duidelijk om het onder de knie krijgen van bijvoorbeeld de Franse of Thaise keuken en komt men gedurende langere tijd vaak meerdere dagen bijeen.

Doel is bepalend

Het doel van uw kookcursus, waaronder party koken of social cooking, is bepalend voor het toe te passen btw-tarief. Staat kennisoverdracht op de voorgrond, dan is de gehele vergoeding belast tegen het hoge tarief van 21%. Is de te verorberen maaltijd het hoofddoel van een avondje lol, dan is die bepalend en kan het lage btw-tarief van 6% worden toegepast.

Let op! Dranken berekent u altijd apart. Alcoholhoudende dranken tegen 21%, de rest tegen 6%. Ook als u op de gehele prestatie het hoge, dan wel het lage tarief toe moet passen.

Wat bij twijfel?

Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd uw inspecteur raadplegen, zeker als u het arrangement vaker aanbiedt. Bent u het met zijn zienswijze niet eens, dan kunt u altijd nog bezwaar maken tegen uw eigen aangifte en de zaak via bezwaar en beroep aan de rechter voorleggen.

Fiscaal advies inwinnen

Fiscaal advies inwinnen

U betaalt zo min mogelijk belasting en loopt geen fiscale risico´s. Het inwinnen van fiscaal advies levert in 4 van de 5 situaties financiële voordelen op.