• kantoor accountenz, breda boven
  • kantoor accountenz, breda

Gunstige regeling overuren tijdelijk agrarisch buitenlands personeel

Gunstige regeling overuren tijdelijk agrarisch buitenlands personeel

Heeft u een onderneming in de agrarische sector en heeft u tijdelijke buitenlandse werknemers in dienst? Dan kunt u gebruik maken van de ‘cafetariaregeling’: een gunstige financiële regeling betreft overuren voor zowel uw personeel als uzelf. Het financiële voordeel van deze regeling kan oplopen tot 10% van de totale loonkosten.

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuw akkoord gesloten voor het gebruik van de zogenoemde cafetariaregeling. De nieuwe afspraken gelden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen tot en met 31 december 2018 en zijn alleen gemaakt voor de leden van ZLTO, LLTB, LTO Noord, LTO Glaskracht Nederland, NFO en KAVB. Niet-leden kunnen zelf afspraken met de Belastingdienst maken.

Voordeel voor de werknemer

Met de cafetariaregeling kan een buitenlandse werknemer, die tijdelijk (maximaal 9 maanden) voor u in Nederland werkt, extra kosten voor huisvesting, reiskosten en levensonderhoud gunstig verrekenen met gemaakte overuren. Uw tijdelijke werknemer betaalt hierdoor minder werknemerslasten en inkomstenbelasting over de overuren.

Let op! De regeling geldt alleen voor buitenlandse werknemers die maximaal 9 maanden in Nederland werken.

Voordeel voor de werkgever

Maakt uw werknemer gebruik van deze regeling, dan hoeft u als werkgever minder sociale premies en belastingen af te dragen over de gemaakte overuren. De hoogte van de extra kosten van uw werknemer bepaalt hoeveel overuren kunnen worden uitgeruild zonder dat premies en sociale lasten worden afgedragen.

Meer informatie

Meer over de gemaakte afspraken kunt u lezen op www.werkgeverslijn.nl.

Fiscaal advies inwinnen

Fiscaal advies inwinnen

U betaalt zo min mogelijk belasting en loopt geen fiscale risico´s. Het inwinnen van fiscaal advies levert in 4 van de 5 situaties financiële voordelen op.

Accountant inschakelen

Accountant inschakelen

U bespaart tijd, verhoogt uw omzet en voorkomt boetes. Uw boekhouding en jaarrekening uitbesteden aan een accountant is vaak voordeliger dan zelf doen en laten controleren.