• kantoor accountenz, breda boven
  • kantoor accountenz, breda

“Einde pensioen eigen beheer is een feit “

“Einde pensioen eigen beheer is een feit “

Het is definitief: vanaf 1 april 2017 is er geen pensioenopbouw in eigen beheer meer mogelijk voor de dga. De Eerste Kamer is vandaag, dinsdag 7 maart 2017, akkoord gegaan met het afschaffen van het pensioen in eigen beheer.

Nu het pensioen in eigen beheer is afgeschaft, moet u kiezen wat u wilt gaan doen met de reeds opgebouwde pensioenaanspraken. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Het pensioen tegen fiscale waarde afkopen met een belastingkorting.
  2. Het pensioen tegen fiscale waarde omzetten in een oudedagsverplichting.
  3. Het pensioen in eigen beheer ongewijzigd laten. Verdere opbouw is echter niet meer mogelijk.

Bekijk hier een kort filmpje over dit onderwerp

Drie maanden regeltijd

U heeft nu drie maanden de tijd, dus tot 1 juli 2017, om de nodige zaken te regelen rondom de afschaffing van het pensioen in eigen beheer. U moet daarbij denken aan onder andere het premievrij maken van het in eigen beheer opgebouwde pensioen, het aanpassen van de pensioenbrief en het eventueel terughalen van een extern verzekerd pensioendeel.

Let op!

Voor het eventueel terughalen van een extern verzekerd pensioendeel is het voldoende dat uw externe verzekeraar vóór 1 juli een verzoek tot overdracht heeft ontvangen. De administratieve afhandeling kan dan vervolgens binnen de gebruikelijke termijnen in 2017 plaatsvinden.

Wat kunt u van ons verwachten ?

We hebben u steeds in een vroegtijdig stadium geïnformeerd over dit onderwerp en hierover verschillende bijeenkomsten georganiseerd speciaal voor u. Zoals u van ons mag verwachten als pro-actief kantoor.

We hebben tevens zeer recent met veel van onze relaties de te maken keuzes doorgenomen. Indien we u al gesproken hebben zullen we de komende weken contact met u opnemen om de het adviestraject dat tijdelijk “on-hold” is gezet i.v.m. het uitstel van het wetsvoorstel op te pakken en af te werken.

Ook degene die we nog niet hebben gesproken zullen we uiteraard benaderen de komende weken. Het staat u natuurlijk vrij om ons alvast te benaderen als u nu al vragen heeft.

Tot slot

Neem voor meer informatie contact op met één van onze pensioen- en belastingadviseurs Marcel de Bree of Steven Heller op 0161 – 43 15 99.