Btw-controles mkb aangescherpt

Btw-controles mkb aangescherpt


Ondernemers die niet onder het horizontaal toezicht vallen krijgen vaker met boekenonderzoeken te maken. Dit kondigt staatssecretaris Wiebes aan in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast wordt de controle op btw-teruggaafverzoeken in het mkb aangescherpt. De controle richt zich met name op de behandeling van teruggaafverzoeken door bedrijven en de behandeling van de aangiften met aftrek van voorbelasting zonder dat er omzet is. Ook wordt er een vergelijking gemaakt tussen de omzetschuld van de winstaangifte en de werkelijk afgedragen btw. (bron:fiscount)

Koploper horizontaal toezicht in Midden-Brabant

Het convenant horizontaal toezicht is opgesteld door de Belastingdienst en SRA. Wij zijn het eerste kleine kantoor in Midden-Brabant, dat dit heeft ondertekend. De Belastingdienst werkt alleen samen met kantoren, die bewezen hebben dat hun werkprocessen tot belastingaangiften van een goede, constante kwaliteit leiden.

Meer informatie over horizontaal toezicht?

Uw aangifte indienen op basis van horizontaal toezicht? Bel 0161 - 43 15 99 of mail info@accountenzbreda.nl. U kunt ook uw gegevens achterlaten. U hoort dan binnen één werkdag van ons.

 

 

Gratis fiscale scan

Gratis fiscale scan

Betaalt u te veel belasting? Of loopt u juist risico op een boete of naheffing? Ontdek nu gratis en vrijblijvend uw fiscale kansen en risico's!