• 03A17849_KL
  • 03A17849_KL

Horeca

Horeca

Bent u horecaondernemer? Dan wilt u graag weten of u ongeveer op hetzelfde gemiddelde zit als uw branchegenoten. Gaat u te hard, of bent u te voorzichtig? Wat zijn uw kansen? Voor meer informatie en advies, neem contact met ons op! Dankzij Branche in Zicht weten we alles tot in detail over úw positie in de horecabranche. Wanneer wij een brancherapport voor u maken, krijgt u een beeld van de positie van uw onderneming ten opzichte van andere horecaondernemers. Een unieke vergelijking!

Weer gevulde glazen?

Accountenz, breda heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van Horeca en heeft inzicht in informatie over deze specifieke branche. Wij kunnen u zeggen waar u staat als ondernemer, bijvoorbeeld op basis van uw jaarrekening. Maar daarnaast gaan wij ook met u in gesprek over hoe u presteert ten opzichte van andere vergelijkbare horecaondernemingen. Wij sparren met u over de trends en ontwikkelingen en helpen u zo een stapje verder. Alleen als u dat wilt natuurlijk. Maar welke vooruitstrevende ondernemer laat een kans als deze liggen?

Branchevergelijking

Het brancherapport en geeft u informatie over het verleden maar ook over de toekomst ! Wat zien uw branchegenoten als trends en bedreigingen voor het komend jaar ? Wat ziet u als kansen en bedreigingen voor de toekomst ? U krijgt een persoonlijk rapport waarin u al deze informatie eenvoudig kunt vinden in een duidelijk overzicht.

Mocht u vervolgens vragen hebben over de uitkomsten of wilt u een uitgebreid brancherapport, stel uw vragen dan gerust aan ons. Ons kantoor neemt deel aan Branche in Zicht, een platform van onze koepelorganisatie SRA, waarmee wij exact op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en kengetallen in uw branche. Wij kunnen dus samen met u uw kansen voor het komende jaar in kaart brengen, specifiek binnen uw branche. Een persoonlijk advies waarmee u als ondernemer weer steviger in uw schoenen staat.

Zet zelf alvast de eerste stap en neem contact met ons op.

 Logo SRA-BiZ

 

De horeca heeft in 2015 de sterkste omzetgroei in jaren laten zien. De branche profiteerde van de aantrekkende economie, een grotere stroom toeristen en de verbeterende koopkracht. Net als de netto-omzet (+10%) liet ook de brutomarge (+11%) een stijging in de dubbele cijfers zien. Dit was in beide gevallen de sterkste toename van alle sectoren en veel groter dan het gemiddelde in het mkb. Het eigen vermogen nam met gemiddeld bijna 30% toe.

Klik hier voor het factsheet Horeca 2016

 

Heeft u de administratie van uw horecazaak op orde?

Heeft u de administratie van uw horecazaak op orde?

Als horecaondernemer bent u verplicht een administratie te voeren. Aan de hand hiervan moet de fiscus duidelijkheid krijgen over uw financiële verplichtingen. Bij een aantal van u schiet dat er nog wel eens bij in, bijvoorbeeld vanwege drukke werkzaamheden. Bij tekortkomingen in uw administratie kan de inspecteur u echter een informatiebeschikking opleggen.

Wat is fiscaal aftrekbaar bij lange termijn verhuur van zalen?

Wat is fiscaal aftrekbaar bij lange termijn verhuur van zalen?

Als uw zalenverhuur gepaard gaat met aanvullende diensten, kan dit gevolgen hebben voor de btw-aftrek. Welke zijn dat en onder welke voorwaarden?

Splits factuur bij een all-in prijs van buffet of barbecue

Splits factuur bij een all-in prijs van buffet of barbecue

Biedt u in uw horeca-gelegenheid of als cateraar een all-in prijs bij bijvoorbeeld een buffet of barbecue? Voor de gerechten en dranken betaalt men dan één vaste prijs. Maar hoe zit het met de btw en welk tarief moet u dan toepassen?

Horeca stevig in het zadel dankzij aantrekkende economie

Horeca stevig in het zadel dankzij aantrekkende economie

De horeca heeft in 2016 volop weten te profiteren van de aantrekkende economie en koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8,2 procent, ruim beter dan het mkb-gemiddelde van 7,4 procent. Dit betekende wel een lichte vertraging ten opzichte van 2015, toen de groei ruim 10 procent bedroeg, maar een verdubbeling ten opzichte van 2014.

Imagoverbetering oplossing personeelstekort horeca?

Imagoverbetering oplossing personeelstekort horeca?

De horeca mag weer meer klanten begroeten, maar de branche heeft moeite om daar voldoende goed geschoold personeel tegenover te stellen. Dat ligt deels aan het imago, zo blijkt uit de SRA-brancherapportage voor de Horeca, die binnenkort verschijnt.

Mijn buurman betaalt veel minder belasting voor zijn terras

Mijn buurman betaalt veel minder belasting voor zijn terras

Als uw terras op gemeentegrond staat, kan de gemeente hiervoor precariobelasting heffen. Maar wat nu als uw buurman veel minder betaalt dan u?

Fiscaal interessant zakelijk etentje voor eenmanszaak en vof

Fiscaal interessant zakelijk etentje voor eenmanszaak en vof

Menige zakelijke deal wordt afgesloten bij een goed diner. De kosten hiervan zijn aftrekbaar van de winst, dit jaar in sommige gevallen iets meer.

Gebreken in administratie

Gebreken in administratie

Bij een boekenonderzoek bij een horecaondernemer stelde de Belastingdienst vast dat de detailgegevens van bestellingen verwijderd waren uit de administratie. Alleen de totaalbedragen per bestelling, de datum van de bestelling, het tijdstip van verkoop en de betaalwijze waren nog te raadplegen. De Belastingdienst meende dat de ondernemer niet aan zijn wettelijke administratieverplichtingen had voldaan door de detailgegevens niet te bewaren.

 

Horeca verwacht sterke stijging omzet en winst voor 2017

Horeca verwacht sterke stijging omzet en winst voor 2017

De financiële gezondheid van de horeca is duidelijk verbeterd en de meeste bedrijven in de sector gaan uit van een sterke groei in 2017. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport '2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen'. Voor 2017 verwacht de branche een omzetgroei van 7,2% en een winststijging van 7,5%.

De vier belangrijkste inspectierisico’s in de Horeca

De vier belangrijkste inspectierisico’s in de Horeca

Uit de mkb-branchescan van SRA-BiZ blijkt dat voor u als horecaondernemer de omzet per fte in 2016 de meest kritische prestatie-indicator (kpi) is. Welke specifieke aandachtspunten en risico’s zijn daaraan verbonden? Wij zetten in deze branchewijzer de vier belangrijkste voor u op een rij: onderbetaling, ‘naming & shaming’, naleving van afspraken over overwerk en voorkomen van werkstress.

Arrangementsprijs voor feest of partij tegen 6% btw-tarief

Arrangementsprijs voor feest of partij tegen 6% btw-tarief

Wanneer u als horecaondernemer all-in arrangementen verkoopt, zijn alle btw-tarieven van toepassing. Het aanbieden van eten en drinken in een restaurant valt onder het 6%-tarief. De verkoop van alcoholhoudende dranken is belast met het hoge btw-tarief van 21%.

Wat eten uw kok en de bediening?

Wat eten uw kok en de bediening?

Het is weekend en het is druk in uw horecagelegenheid. Uw personeel maakt lange dagen maar zal ook moeten eten. Vaak wordt ontbijt, lunch en diner door uw personeel gegeten vanaf de kaart of vanuit ingrediënten die in uw keuken aanwezig zijn. Wel zo makkelijk, maar weet dat niet in alle gevallen onbelast gegeten kan worden.

Consumptiemunt voor biertje of snack? Let op btw!

Consumptiemunt voor biertje of snack? Let op btw!

Organiseert u een evenement waarbij u consumptiemunten verkoopt waarmee verschillende producten kunnen worden verkregen? Let dan op de btw.

Btw verschuldigd over aanbetaling bij annulering?

Btw verschuldigd over aanbetaling bij annulering?

U verricht diensten waarvoor uw afnemers vooraf moeten reserveren, zoals bijvoorbeeld in de horeca een hotelkamer. Uw afnemers doen een aanbetaling die u bij annulering niet terugbetaald krijgt. Bent u over deze aanbetaling dan btw verschuldigd?

Consumptiemunten en BTW

Consumptiemunten en BTW

Organiseert u een evenement waarbij consumptiemunten worden uitgereikt waarmee verschillende producten kunnen worden gekocht? Let dan op de BTW!

Horeca behaalt sterkste omzetgroei in jaren

Horeca behaalt sterkste omzetgroei in jaren

Het herstel in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf schakelt naar een hogere versnelling: in 2015 steeg de omzet gemiddeld met 5% (+4% in 2014). Vooral de bouw en de horeca deden het in dit opzicht goed. Verder zagen grotere bedrijven (met een omzet van meer dan 10 miljoen) de omzet relatief vaak groeien of in elk geval stabiliseren, net als de winst.

Per mail op de hoogte?

Wilt u per mail op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Contactgegevens

accountenz, breda
Dorstseweg 14a
4854 NB Bavel

T 0161 43 15 99
F 0161 43 36 01
E info@accountenzbreda.nl